I Silkeborg læser de Bibelen sammen på Facebook

//

Preben

En læseplan i en Facebookgruppe hjælper medlemmerne i Kirken ved Søerne til at opmuntre hinanden i bibellæsningen – og til at dele de refleksioner, det giver

Kaj Kristensen synes, bibellæsning er vigtig, og har prøvet mange forskellige metoder for at holde sin bibellæsning i gang.

”Jeg har blandt andet læst bøger, brugt Bibellæser-Ringens produkter og hørt podcasts, men jeg har ikke fundet det, der altid fungerer,” siger han.

Derfor var den 45-årige personaleleder klar til at være med, da Mette Reuss Haahr Andersen lancerede ideen om KVS-bibel-boost for halvandet år siden.

”Jeg ville prøve, om det her måske var vejen til at få det til at lykkes, og det fungerer godt. Jeg får læst i min bibel stort set hver dag.”

Mulighed for at kommentere på dagens kapitel

KVS-bibel-boost er en lukket Facebookgruppe for medlemmerne i LM-frimenigheden Kirken ved Søerne i Silkeborg.

Hver måned lægger Mette Reuss Haahr Andersen en læseplan ud for den næste måned. Medlemmerne af gruppen læser dagens kapitel hver for sig, men markerer det i gruppen, når de har læst. På den måde minder de hinanden om at få læst.

Facebookgruppen er interaktiv på den måde, at det er muligt at stille spørgsmål til eller kommentere på dagens kapitel.

Afsmitning ud i menigheden

I begyndelsen var Mette Reuss Haahr Andersens tanke bare, at det skulle køre en måneds tid, hvor de læste Romerbrevet sammen, men det har grebet om sig, og flere og flere giver udtryk for stor glæde over at være med.

”Hvem ved, måske fortsætter vi, indtil vi har fået læst Bibelen igennem,” siger hun.

”Det har i hvert fald gjort meget godt for min læsning af Bibelen at indgå i et forpligtende fællesskab med andre.”

Ud over at nye melder sig ind i gruppen, oplever de også en afsmitning ud i menigheden på en anden måde.

”Når ordet er frit ved gudstjenesterne i frimenigheden, sker det af og til, at nogen kommer med refleksioner over det, de har læst i gruppen,” fortæller Kaj Kristensen.

Godt at læse hver for sig og alligevel sammen

Frida Skade meldte sig ind i gruppen for ni måneder siden – mest af nysgerrighed – og den 72-årige pensionist glæder sig over, at hun kommer rundt i hele Bibelen.

”Jeg er ikke specielt god til at læse i Gammel Testamente, men her får jeg genopfrisket nogle ting og får læst Bibelen i sammenhæng,” siger hun.

”Og så er det en rigtig god måde at blive holdt fast på. At man læser hver for sig, men alligevel sammen, og kan skrive opmuntringer til hinanden.”